‘IK’

in Persoonlijke verhalen

Na goede afronding van mijn gestelde doelen eind 2020, wordt door mijzelf de druk op 1 januari alweer opgevoerd om de vervolgdoelen voor 2021 goed van start te laten gaan. Ik heb er zin in!

Na een burn-out een paar jaar geleden heb ik mijn werkzaamheden als coach tijdelijk opzij gezet. De afgelopen jaren voelden als een sabbatical van werk, daar is dan ook alles mee gezegd, want ondertussen ben ik bezig geweest met andere werkzaamheden.

Op mijn lijstje stond persoonlijke ontwikkeling voorop, mijn boek schrijven en publiceren, mijn praktijk anders vormgeven en een post-Hbo studie volgen om professioneel geregistreerd te kunnen worden als Integraal Leefstijl- en vitaliteitscoach. Niks van rust en reizen zoals een sabbatical vaak doet vermoeden.

Ik vraag me wel eens af of ik dit allemaal voor elkaar had gekregen als ik ook mijn praktijk met werkzaamheden ernaast had gehad. Ik denk wel dat het gelukt zou zijn als ik gewoon door was gegaan. Hoe minder tijd hoe strakker de planning is mijn ervaring. Alleen zou ik daardoor opnieuw in de welbekende overlevingsstand zijn komen te staan en zou ik nog steeds geen ruimte voor mijzelf kennen. Door de burn-out heb ik wel geleerd dat me-time heel belangrijk is.

Bovenaan het lijstje doelen heb ik mezelf als prioriteit nummer 1 gezet. Ik ben tenslotte degene die het allemaal moet doen en als ik mijzelf niet serieus neem en vooropstel, dan kan ik de rest wel vergeten!

chronische ziekte

Terug naar overzicht