Prikken & spuiten

De onzichtbare wereld achter een chronische ziekte

"Op 16-jarige leeftijd krijgt de sportieve puber Annemarie te horen dat zij de rest van haar leven zichzelf zal moeten spuiten en prikken. Na een leven vol schaamte en gênante situaties, verzamelde ze eindelijk genoeg moed om daar een boek over te schrijven. ‘Prikken en spuiten – De onzichtbare wereld achter een chronische ziekte' is eind 2020 verschenen en vertelt over de mentale druk die heel veel chronisch zieke mensen ervaren. Dat vindt Annemarie het zwaarste en niet het prikken.


Diabetes type I is niet te genezen en leidt constant tot vervelende, hilarische, maar ook gevaarlijke situaties. Annemarie beschrijft in haar boek momenten waarop ze bijna bewusteloos raakte zoals in een skicabine. Maar ook hoe ze zich in vieze wc’s verstopte om te spuiten en hoe haar droombaan bijna aan haar neus voorbijging door haar chronische ziekte. 

‘Met een papiertje probeer ik de wasbak schoon te vegen. Het ziet er niet uit, allemaal rode vegen, het lijkt wel of we een misdaad hebben begaan en proberen alle sporen uit te wissen.’

Met dit bijzonder toegankelijke boek hoopt Annemarie chronisch zieke Nederlanders te bereiken die zich waarschijnlijk wel herkennen in haar verhalen over schaamte, kwetsbaarheid, eenzaamheid, imperfectie en doorzetten. De mentale druk die een chronische ziekte met zich meebrengt is in de basis hetzelfde. Daarnaast geeft het boek voor naasten, vrienden, familie, collega’s en artsen een inkijk in strubbelingen en dilemma’s die niet altijd zichtbaar zijn."       

Mensen met een andere chronische ziekte hebben dit boek ook gelezen en herkenden zich in de rode draad van haar verhaal en gaven het boek door aan hun partners en familie, omdat dit boek duidelijk en mooi weergeeft wat er speelt in het hoofd van een chronisch zieke. 

Je kunt het boek 'Prikken & spuiten - De onzichtbare wereld achter een chronische ziekte' bestellen door een mail te sturen naar info@annemariebalk.nl of vul gelijk even het contactformulier in en binnen twee werkdagen wordt het boek je toegestuurd.

Prijs inclusief verzendkosten: 19,95 euro in NL  (24,95 euro naar België).

IMG_0221_edited_edited_edited_edited_edited.jpg