Mijn boek

Inmiddels is de tweede druk eruit!

Annemarie is zestien en op weg om tophockeyspeler te worden. Van de ene op de andere dag kan ze de bal niet meer goed raken. Niet veel later is ze bijna blind. Dat schijnt tijdelijk te zijn, maar de rest is blijvend. 

Haar mooie leven kan toch niet zomaar over zijn? Op school moet Annemarie zich voortaan verstoppen in de vieze wc’s om te spuiten, als student mag ze geen alcohol drinken en ze loopt bijna haar droombaan mis als de werkgever ontdekt dat ze haar diabetes type I verzwegen heeft. Zelfs tijdens haar bruiloft gaat het mis.

'Met een papiertje probeer ik de wasbak schoon te vegen. Het ziet er niet uit, allemaal rode vegen, het lijkt wel of we een misdaad hebben begaan en proberen alle sporen uit te wissen.’

Het verhaal gaat over de onzichtbare wereld achter een chronische ziekte; schaamte, kwetsbaarheid, eenzaamheid, imperfectie en meer willen dan je op dat moment kunt. 

Mensen met verscheidene chronische ziekten herkennen zich in mijn verhaal; ziekte van Crohn, reuma, epilepsie en Parkinson werden genoemd..

Het boek bedraagt 22,50 euro incl. verzendkosten. (Ook als e-book te krijgen voor  15 euro)

Bestel het boek

boek prikken en spuiten chronische ziekte

Referenties

Prachtig boek voor iedereen die wil weten hoe diabetes je leven beÏnvloedt. Mooie ontroerende verhalen.

Marijke Steensma

Het boek leest makkelijk weg en is een eye opener voor iedereen met diabetes type 1 of als je iemand in je omgeving hebt met diabetes type 1.

Stephanie van Beek

Fijne leesbaar en bondig geschreven verhalen. Inspirerende en ondersteunende verhalen die gedeeld worden, erg interessant om te lezen.

Sten Mons

If we can share our story with someone who responds with empathie and understanding, shame can’t survive!