IMG_2026 2.JPG

Mijn verhaal

Ik ben dol op het strand en de zee. Als jong meisje kwam ik hier al. Tijdens alle seizoenen liep ik met mijn broertje en mijn ouders op het strand bij Bergen aan Zee om te ravotten en uit te waaien. 'Later als ik groot ben dan wil ik ook bij zee wonen' was dan ook altijd wat ik voor ogen hield.

Na mijn studie in Maastricht vond ik mijn eerste baan in Den Haag met het strand van Kijkduin om de hoek. Bijna zevenentwintig jaar later woon ik nog altijd, met mijn gezin, op fietsafstand van zee. Minstens twee keer per week kom ik in Zandvoort uitwaaien met de hond. 

Ik ben altijd actief geweest, een bezige bij, met en zonder werk. Gaande weg zat ik niet meer lekker in mijn vel. Ik kon er wel naar gissen waarom, maar kon er niet echt mijn vinger opleggen. Ik zorgde voor afleiding en ging door alsof er niets aan de hand was. Ik ging aan mezelf voorbij, om het niet te hoeven voelen. Ik zat standaard in mijn hoofd, ik kon er niet meer omheen, een burn out was het resultaat. In mijn geval waren er opgestapelde emoties die ik moest opruimen. Het lichaam nam het over van mijn hoofd en zette de rem erop. Ik kreeg hulp van een coach, ik leerde weer voelen en zo wist ik hoofd en lichaam weer te verbinden.

Tijdens mijn burn-out heb ik veel gelopen over het strand. Het voelde vertrouwd en ik werd lichamelijk ook weer sterker daardoor.

Na mijn burn-out wilde ik niet direct weer aan de slag, ik wilde eerst mijn verhaal op papier zetten. Inmiddels had ik drieëndertig jaar diabetes type 1 en genoeg om over te schrijven, waar ik anderen met en zonder chronische ziekte mee kan helpen.

Mijn i-pad ging mee in de tas, zo kon ik na het wandelen schrijven bij mijn favoriete strandtent. Mijn boek 'Prikken & spuiten - De onzichtbare wereld achter een chronische ziekte' is dan ook daar tot stand gekomen. Het strand, de zee en de duinen zijn voor mij niet meer weg te denken en hebben nog meer betekenis gekregen. Ik bied daarom sindsdien,  naast mijn praktijkruimte in Haarlem, ook coaching aan op het strand.

Al elf jaar ben ik zelfstandig integraal leefstijl en vitaliteitscoach en trainer. Na tien jaar bedrijfsleven moest ik mijn ambities bijstellen. Na beide zwangerschappen had ik meer hersteltijd nodig dan voorzien en dat zorgde ervoor dat ik mijn baan moest opzeggen. Het gaf mij de ruimte om na te denken over wat ik echt wilde bereiken en doen. Iets wat echt voldoening zou geven voor op de lange termijn.

Ik was altijd al geÏnteresseerd in een gezonde leefstijl en sport. Ik hielp  mensen om mij heen onbewust al wel vaker. Door mijn zoektocht naar zinvol werk kwam coaching al snel op mijn pad en zo geschiedde. 

Ik ben gecertificeerd coach en professioneel trainer en heb een enorme rugzak aan kennis en ervaring.

Inmiddels bestaat mijn praktijk alweer elf jaar en dat betekent dat ik veel mensen aan een betere leefstijl en meer vitaliteit heb mogen helpen, wat bijdraagt aan meer levensgeluk.

Mocht je meer willen weten, omdat je klaar bent om stappen te maken, neem dan gerust contact op!

Mail of bel 06-42412085!