IMG_2026 2.JPG

Mijn verhaal

Ik ben dol op het strand en de zee. Als klein meisje kwam ik hier al. Tijdens alle seizoenen liep ik met mijn broertje en mijn ouders op het strand bij Bergen aan Zee om te ravotten en uit te waaien. 'Later als ik groot ben dan wil ik ook bij zee wonen' was dan ook altijd wat ik voor ogen hield.

Na mijn studie in Maastricht vond ik mijn eerste baan in Den Haag met het strand van Kijkduin om de hoek. Bijna zevenentwintig jaar later woon ik nog altijd, met mijn gezin, op fietsafstand van zee. Minstens twee keer per week kom ik in Zandvoort uitwaaien met de hond. 

In tijden van mijn burn-out heb ik hier veel gelopen. Na mijn burn-out wilde ik niet direct weer aan de slag, ik wilde eerst mijn verhaal op papier zetten. Inmiddels had ik drieëndertig jaar diabetes type 1 en genoeg om over te schrijven, waar ik anderen mee kan helpen.

Mijn I-pad ging mee in de tas naar het strand, zo kon ik na het wandelen schrijven. Ik had al snel twee vaste schrijfplekken gevonden, dat waren mijn flex werkplekken aan zee geworden.

Mijn boek 'Prikken & spuiten - De onzichtbare wereld achter een chronische ziekte' is dan ook daar tot stand gekomen. Het strand, de zee en de duinen zijn voor mij niet meer weg te denken en hebben nog meer betekenis gekregen. Ik bied daarom sindsdien,  naast mijn praktijkruimte in Haarlem, ook coaching aan op het strand of tijdens een wandeling in de duinen.

Al elf jaar ben ik zelfstandig leefstijl en vitaliteitscoach en trainer. Na tien jaar bedrijfsleven moest ik mijn ambities bijstellen. Na beide zwangerschappen had ik meer hersteltijd nodig dan voorzien en dat zorgde ervoor dat ik mijn baan binnen het bankwezen moest opzeggen. Het gaf mij de ruimte om na te denken over wat voor werk ik wilde doen na mijn herstel. Iets wat echt voldoening zou geven voor op de lange termijn.

Ik was altijd al geÏnteresseerd in een gezonde leefstijl en sport. Ik hielp  mensen om mij heen wel vaker, het deed mij goed als ze met mijn hulp vooruit kwamen. Het gaf een goed gevoel. Door mijn zoektocht naar zinvol werk kwam coaching al snel op mijn pad en zo geschiedde. 

Ik volgde allerlei cursussen en opleidingen in binnen en buitenland op gebied van leefstijl en vitaliteit. Ik ben gecertificeerd coach en professioneel trainer en heb een enorme rugzak aan kennis en ervaring.

Inmiddels bestaat mijn praktijk alweer elf jaar en dat betekent dat ik veel mensen aan een betere leefstijl en meer vitaliteit heb mogen helpen, wat bijdraagt aan meer levensgeluk.

Mocht je meer van mij willen weten, omdat je klaar bent om stappen te maken, neem dan gerust contact op!