Over mij

Vol op in het leven ondanks mijn chronische ziekte

Eindelijk had ik meer tijd voor mezelf en ging ik doen waar ik al zo lang naar verlangde: mijn eigen praktijk starten. De jaren daarvoor had dat verlangen op de spaarstand gestaan: ik wilde er ook zijn voor mijn opgroeiende kinderen, vrienden en sportiviteiten met het gezin. Ik moest dat combineren met het managen van mijn chronische ziekte, wat goed ging als ik ook gerichte keuzes maakte. 

Maar nu de kinderen zelfstandiger werden en ik die droom werkelijkheid kon laten worden, vond ik het toch wel spannend om toe te geven dat ik door mijn chronische ziekte toch ook weer opnieuw keuzes had te maken. Organisatorisch was ik een kei. Maar nieuwe patronen zorgden ervoor dat ik tegen mijn grenzen aan liep. 

Ik had de energie niet om door te pakken

Wát een teleurstelling was dat, en wat een frustratie! Ik wilde mijn betekenisvolle bijdrage leveren, maar het lukte niet gelijk. Steeds weer moest ik gas terugnemen. Ik wilde veel te hard gaan en vergat de grenzen waar ik tegenaan liep en de emotionele muur waar ik al jaren voor weg liep. Niet te doen als je zo graag vooruit wilt!


Gelukkig vond ik de sleutel

Nadat ik mijn leefstijl op een nieuwe manier aanpaste, ging mijn energie met sprongen vooruit. Maar nadat ik het antwoord vond op mijn mentale vermoeidheid, ging ik pas echt goed! Nooit gedacht dat dát mogelijk was! 

Nu run ik wél soepel mijn praktijk

Tegenwoordig heb ik energie genoeg. Ik help mijn klanten, run mijn praktijk, geef gastlessen en webinars. Daarnaast heb ik ook nog puf om mijn studerende kinderen te helpen om hun kamer op te knappen, ’s avonds of in het weekend met mijn man op pad te gaan of met vrienden af te spreken.
Daar moet ik wel blijvend iets voor doen: de leefstijl volgen die mij dient en zorgen dat ik dicht bij mezelf blijf en mijn grenzen iedere keer verkennen. Sinds ik dat doe, heb ik blijvend genoeg energie, fysiek èn mentaal en kan ik ook nu nog vol uit leven ondanks mijn chronische ziekte diabetes type 1.


Dit moet je even weten voordat je met me in zee gaat:

Je zou me een beschaafd breekijzer met humor kunnen noemen.
Beschaafd zijn is een mooie eigenschap, wat niet betekent dat ik nooit de andere kant laat zien.
Ik kan soms heel direct zijn, dan is het maar duidelijk. 😉

Visie op leefstijl & vitaliteit

Om je optimaal vitaal te kunnen voelen is er niets belangrijkers dan werken aan je vitaliteit door je leefstijl continue aan te passen aan de situatie en fase waarin je zit in je leven en door te checken of je je kernwaarden nog naleeft, je je emoties de ruimte geeft. Je kunt je al vitaler voelen bij het nemen van kleine stapjes die tot verandering leiden. Ieder stapje motiveert namelijk weer om door te gaan, om je nog lekkerder in je vel te gaan voelen. Fysiek en mentaal gaan daarbij hand in hand! Het maakt het alleen maar meer mogelijk om vol op te blijven leven!


Ik ben ervan overtuigd, ook uit eigen ervaring, dat bij het doorbreken van patronen een coach je de goede weg op kan helpen. In de basis zijn we allemaal eigenwijze mensen, ook jij! We denken dat we het zelf wel kunnen! Vervolgens ontdekken we jaren later, dat we niet veel verder zijn gekomen! Om te kunnen doen waar we gelukkig van worden, heb je stappen te nemen!

Als je mij zou kennen, dan weet je

  • dat ik als zestienjarige een hockeytalent was, op weg naar de top. Die profcarrière is er door de diagnose diabetes type 1 (zevenendertig jaar geleden) niet gekomen en toch beweeg ik nog altijd graag. Iedere dag wandelen is ook bewegen.
  • dat ik altijd bezig met persoonlijke en professionele ontwikkeling
  • dat ik mij graag laat uitdagen om nieuwe dingen te leren
  • dat ik ook teamcoaching aanbied voor organisaties voor verlagen van ziekteverzuim en tegengaan van burn-out 
  • dat ik geneeskunde studenten les geef over chronische ziekten, leefstijl en verandermanagement
  • dat ik graag schrijf en het boek ‘Prikken & spuiten’ van mijn hand is
  • dat ik groots droom en naast mijn boek ook mijn bedrijf als blueprint wil achterlaten
  • dat ik niet zonder chocola kan en het dan ook verheven heb tot ‘gezonde’ voeding, wel pure chocola natuurlijk. Een lekker zoet dessert sla ik ook niet snel af.

Aangesloten bij